Arzuffi en Van der Poel winnen Superprestige in Gavere

Zondag stond de vierde wedstrijd van de Superprestige op het programma. In de modder van het Belgische Gavere gingen de overwinningen naar de Italiaanse Alice Maria Arzuffi en Mathieu van der Poel.

Op het zware parcours nam Sanne Cant de leiding. Even later werd die plaats overgenomen door de kersverse Europees kampioene Annemarie Worst. Door een valpartij van de Nederlandse vormde zich een kopgroep met Worst, Cant en Arzuffi.

In de modder voelde de Italiaanse zich duidelijk thuis en wist ze weg te rijden bij haar medevluchters en boekte haar eerste grote overwinning. Het tweetal daarachter moest ook de Britse Nikki Brammeier nog voorbij laten gaan. Cant veroverde de derde plaats, met Worst op plaats vier.

Om 15.00u was het de beurt aan de elite mannen. Van der Poel had de kopstart, alleen Toon Aerts kon in de buurt blijven. Na de openingsronde had Wout van Aert al 16 seconden achterstand, Lars van der Haar zelfs 44 seconden.

Lange tijd kon Aerts in de buurt blijven van Van der Poel maar de technisch begaafde Nederlander was op de glibberige modder heer en meester. Waar Aerts tijd verloor op de leider kwam Van Aert dichter bij de Telenet-Fidea renner, echter een valpartij van de wereldkampioen maakte een einde aan de hoop op een tweede plaats.

Van der Poel reed naar overwinning vier uit vier Superprestige-wedstrijden. Aerts volgde op de tweede plaats en Van Aert op de derde plaats. De 19-jarige Tom Pidcock werd verrassend vierde. Ondanks zijn slechte start werd Van der Haar toch nog vijfde.

Uitslag vrouwen
1. Alice Maria Arzuffi (ITA)
2. Nikki Brammeier (GBR)
3. Sanne Cant (BEL)
4. Annemarie Worst (NED)
5. Helen Wyman (GBR)
6. Eva Lechner (ITA)
7. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
8. Lucinda Brand (NED)
9. Kim van de Steene (BEL0
10. Denise Betsema (NED)

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Toon Aerts (BEL)
3. Wout van Aert (BEL)
4. Tom Pidcock (GBR)
5. Lars van der Haar (NED)
6. Tom Meeusen (BEL)
7. Quinten Hermans (BEL)
8. Jens Adams (BEL)
9. Gianni Vermeersch (BEL)
10. Nicolas Cleppe (BEL)