Bokser Usyk maakt hardhandig einde aan carrière Bellew in wereldtitelgevecht

Bokser Oleksandr Usyk heeft op indrukwekkende wijze zijn vier wereldtitels in het cruisergewicht (-90,7kg) verdedigd. De Oekraïner, ongeslagen in zijn vijftien eerdere partijen, maakte een hardhandig einde aan de carrière van de 35-jarige oud-wereldkampioen Tony Bellew (30-2).

De twee streden in de Manchester Arena om de wereldtitels bij de IBF, WBA, WBC en WBO, allemaal in handen van de 31-jarige Usyk. Bellew stond er uitstekend bij en Bomber stond na zeven ronden op voorsprong op de scorekaarten van twee van de drie juryleden, terwijl de ander het tot dan op een gelijkspel hield.

Dat een 'voorsprong' in het boksen niet altijd veel betekent werd in de achtste ronde pijnlijk duidelijk voor de Brit: Usyk raakte hem een paar keer goed op het hoofd en met een rustige, maar zeer accurate stoot maakte de Oekraïner in één keer een einde aan het gevecht. Niet alleen het gevecht, ook de carrière van Bellew was voorbij: de Brit kondigde na aflop aan dat hij er klaar mee was.

Voor onze Belgische vrienden vermelden we ook even de prestatie van Oshin Derieuw. Zij vocht in Frankrijk tegen de Dominicaanse Dahiana Santana en verdedigde op punten haar WBF-wereldtitel in het superlichtgewicht (-63,5kg), die ze eerder dit jaar veroverde.

Usyk slaat Bellew uit het gevecht (Bron: YouTube)