Iraanse strandvoetballers winnen Intercontinental Cup, Brazilië na 66 duels verslagen

De Iraanse strandvoetballers hebben in Dubai de Intercontinental Cup gewonnen, vergelijkbaar met de Confederations Cup in het reguliere voetbal. Vertegenwoordigers van de zes continentale bonden waren van de partij, net als de Verenigde Arabische Emiraten (het gastland) en wereldkampioen Brazilië.

Brazilië was de titelverdediger, maar ging in de halve finales na penalties onderuit tegen Rusland. Dat was een zeldzame nederlaag voor de Canarinhos, die al 66 wedstrijden op rij niet hadden verloren, sinds de er op het WK van 2015 in de kwartfinales na penalties uit werden geknikkerd...door Rusland.

De Russen namen het in de eindstrijd op tegen Iran, dat in de halve finales te sterk bleek voor Egypte. De Iraanse ploeg was duidelijk de beste en kwam op 3-0, onder meer door een lekker schot van keeper Hamid Behzadpour. De Russen probeerden nog wat, maar topscorer Fedor Zemskov kon het net niet vinden en twee goals van Artur Paporotnyi waren niet genoeg: 4-2.

Brazilië won het duel om plek drie met 5-3 van Egypte, de vijfde tot en met achtste plaats was voor de VS, Spanje, de Emiraten en Tahiti.

Hoogtepunten van de finale (Bron: YouTube)