Napoli na winst in zeiknat Genua nog in spoor Juventus

In de Serie A is Napoli er zaterdagavond met flink wat moeite in geslaagd in het spoor van Juventus te blijven. Op het echt gruwelijk natte veld van Genoa werd een 1-2 zege geboekt, maar daar kwam wat geluk bij kijken.

Cristian Kouamé had Genoa na twintig minuten op voorsprong gezet, waarna Dries Mertens invaller Fabián Ruiz na een dik uur in staat stelde de gelijkmaker te scoren. Lorenzo Insigne schoot in de 86e minuut op doel en het was Genoa-speler Davide Biraschi die dat schot promoveerde tot een goal.

In de tweede helft werd het duel nog even onderbroken, want de hevige regenval had het veld blank gezet. Napoli staat twaalf wedstrijden op 28 punten, drie minder dan Juventus. De koploper speelt zondagavond wel nog een uitwedstrijd bij AC Milan.