Uitslag PEC Zwolle - Willem II

Willem II heeft vrijdagavond z'n tweede uitzege van dit seizoen in de Eredivisie geboekt. De Tilburgers gingen prima van start tegen PEC Zwolle.

Na iets meer dan een kwartier hadden de Tricolores namelijk al een 0-2 voorsprong te pakken. Damil Dankerlui kopte raak uit een voorzet van Diego Palacios, kort nadat Vito van Crooy de eerste mogelijkheid namens PEC Zwolle had gekregen. Hij stuitte op doelman Timon Wellenreuther. Acht minuten na de eerste goal was ook Fran Sol trefzeker; de Spanjaard kon van dichtbij afronden uit een pass van Fernando Lewis.

Daardoor liep PEC Zwolle, dat slechts één punt boven de gevarenzone staat, al vrij snel weer achter de feiten aan. Het team van John van 't Schip toonde echter veerkracht en het kreeg kansen om de wedstrijd weer spannend te maken. Wellenreuther had een uitstekende redding in huis op een kopbal van Mike van Duinen en even later lag voor de aanvaller opnieuw de Tilburgse keeper in de weg.

Toen ook Zian Flemming en Van Crooy hun kansen niet benutten, ging Willem II met een comfortabele voorsprong rusten. In de tweede helft was het wel raak voor de Zwollenaren, want Van Crooy scoorde op aangeven van Kingsley Ehizibue. Maar de bezoekers wisten de marge van twee treffers snel te herstellen. Halverwege de tweede helft leek Sol de wedstrijd met zijn tweede goal te beslissen.

PEC Zwolle richtte zich opnieuw weer op en Flemming (kopbal) zorgde er met de 2-3 voor dat er een hectische slotfase volgde. Ver in blessuretijd raakte Gustavo Hamer met een vrije bal de lat, waardoor Willem II nog net stand hield en PEC passeert op de ranglijst. De Tilburgers hebben nu twee punten meer dan de Blauwvingers.