Haas F1 bevestigt: Fittipaldi nieuwe testrijder

Pietro Fittipaldi maakt tijdens de post-season test van dit seizoen zijn debuut voor Haas F1. De kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson krijgt de rol van testrijder bij het team en begint meteen na afloop van het seizoen op het circuit van Abu Dhabi.

"Ik ben extreem tevreden dat ik een rol bij Haas heb gekregen als testrijder", aldus Fittipaldi. "Ik zou Gene Haas en Guenther Steiner voor deze kans willen bedanken. Ze hebben een ongelooflijke job gedaan in de F1 en het is erg leuk dat ze me hebben gevraagd om een rol te spelen in hun succes. Ik kijk er al naar uit om in Abu Dhabi achter het stuur te kruipen van de VF-18. Die ervaring zal ik gebruiken in 2019 en hopelijk kan ik in de toekomst een racezitje vinden in de Formule 1."

Fittipaldi was eerder in het seizoen ook al benaderd voor eenzelfde functie, maar brak tijdens de WEC 6 op Spa-Franchorchamps zijn been en enkel bij een crash. Inmiddels is de 22-jarige Braziliaan helemaal hersteld en krijgt in 2019 dus officieel de rol van testrijder. Zijn eerste wapenfeit worden de Pirelli-bandentest. De coureur neemt de eerste dag voor zijn rekening, waarna Louis Delétraz het stuur een dag later over zal nemen.

Ook Guenther Steiner, teambaas van Haas F1, is erg content met de komst van Fittipaldi. "Ik kijk ernaar uit om met hem te werken. Hij brengt ons de ervaring van iemand die kampioenschappen heeft gewonnen in de opstapklassen en hij deed het onlangs heel goed in de IndyCar. We zijn tevreden dat we Pietro een eerste test in een Formule 1-wagen kunnen aanbieden. Zijn verdere rol in het team en de feedback die hij zal leveren zal ongetwijfeld bijdragen tot de groei en ontwikkeling van Haas in de F1."

Fittipaldi won dit jaar de laatste Formule V8 3.5-titel en kende bovendien een gevarieerd seizoen met wedstrijden in het WEC, IndyCar en Super Formula.