FOK! Wat een weer: regenachtig

Vanochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. In de loop van de middag gaan de droge perioden overheersen maar blijft er lokaal nog wel (mot)regen mogelijk. De maximumtemperatuur komt uit op 12 a 13°C. De wind komt uit het zuiden en is matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust.

Vanavond en vannacht valt er vooral in het oosten af en toe regen. Elders is het droger en kunnen er ook enkele opklaringen voorkomen. In de loop van de nacht raakt het vanuit het zuidwesten weer overwegend bewolkt en neemt het aantal buien toe. De minimumtemperatuur komt uit rond 9°C bij een matige zuidenwind. Langs de kust neemt de wind in de loop de nacht toe naar krachtig.

Morgen overdag is het wisselend bewolkt en vallen er buien, langs de kust mogelijk met onweer en windstoten. In de loop van de middag gaat het vanuit het zuiden opnieuw regenen. Het wordt met circa 13°C wederom vrij zacht voor de tijd van het jaar. Er staat een stevige zuid- tot zuidwestenwind, matig tot vrij krachtig boven land en krachtig langs de kust.

De dagen daarna, vrij zacht met overwegend veel bewolking en van tijd tot tijd regen. Halverwege volgende week een overgang naar een rustig, droog en minder zacht weertype. (Bron: KNMI)

Nederland

DJMO zat in de trein sen schoot dit fraaie plaatje
DJMO zat in de trein en schoot dit fraaie plaatje

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!