Bierdieven mishandelen klant en personeel

Een 24-jarige man uit Oosterhout een 54-jarige man uit Breda vonden het donderdagavond een goed idee om bier te jatten uit een supermarkt aan de Bisschopshoeve in Breda. Hierbij mishandelden zij een personeelslid en een klant. De politie hield de verdachten even later aan.

De twee mannen kwamen rond 20.00 uur de supermarkt binnen. Zij vielen op door hun luidruchtige gedrag. Toen zij ook nog eens een blik bier in de winkel opentrokken, was dat aanleiding voor een personeelslid om hen aan te spreken. Hier waren de mannen niet van gediend, waarop zij het personeelslid uitscholden en een grote mond gaven. Een klant bij de kassa greep in en kreeg vervolgens van een van de mannen een vuistslag in het gezicht. Hierna liepen de mannen met een aantal blikken bier zonder te betalen langs de kassa. Hier trapten zij ook nog eens een personeelslid.

Een getuige wist de politie te vertellen waar de verdachten naar binnen waren gegaan. Niet veel later werden zij in deze woning aangehouden. De 54-jarige verdachte was dusdanig agressief richting de politie, dat  er pepperpray gebruikt moest worden bij zijn aanhouding. 

De klant die in zijn gezicht werd geslagen moest vanwege zijn verwondingen naar het ziekenhuis. De politie gaat met hem in gesprek voor het doen van aangifte. Het personeelslid werd enkele keren tegen zijn onderlichaam geschopt, maar had geen medische hulp nodig. Hij deed aangifte van mishandeling. De supermarktmanager deed aangifte van diefstal. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.