Strootman en Marseille uitgeschakeld, Giroud kopt Chelsea naar tweede ronde

Olympique Marseille is binnenkort al klaar in de Europa League voor dit seizoen. De verliezend finalist van vorig jaar ging onderuit bij Lazio.

Voor Kevin Strootman werd het dus geen fijn weerzien met Stadio Olimpico, waar hij vijf jaar het shirt van AS Roma droeg. Marseille begon nog wel aardig aan de wedstrijd, want via Hiroki Sakai, Luiz Gustavo en Lucas Ocampos werden de eerste kansen gecreëerd. Op een ongunstig moment, in de slotseconden van de eerste helft, nam Lazio echter de leiding.

Marco Parolo zorgde ervoor dat de thuisploeg met een voorsprong ging rusten en na de onderbreking maakte Joaquín Correa de tweede Italiaanse goal. Florian Thauvin maakte het duel daarna weer spannend (2-1) en onder meer Strootman kreeg nog een aardige mogelijkheid, maar de Oranje-international schoot naast.

Door de nederlaag in Rome staat Marseille nog steeds maar op één punt in groep H van de Europa League, net als Apollon Limassol. Lazio heeft er nu negen en is net als Eintracht Frankfurt zeker van de volgende ronde. De Duitsers klopten Apollon met 2-3 en ze verzamelden al twaalf punten. Eintracht en Lazio gaan dus nog strijden om de groepswinst.

Giroud kopt Chelsea naar tweede ronde
Chelsea heeft ook z'n vierde groepswedstrijd in de Europa League gewonnen. Olivier Giroud maakte de winnende goal tegen BATE Borisov.

Op eigen terrein klopte Chelsea de Wit-Russen twee weken terug met 3-1 en destijds hadden de Engelsen na acht minuten al een comfortabele voorsprong in handen. In Borisov had Chelsea opnieuw verreweg het meeste balbezit, maar dat leverde in de eerste helft geen grote kansen op. Sterker nog, met een schot van Dzmitry Baga op de paal was BATE het dichtst bij een treffer.

Zes minuten na de pauze nam Chelsea toch de leiding. Vanaf de linkerflank gaf Emerson een voorzet die Giroud bij de eerste paal achter Denis Scherbitskiy in de korte hoek knikte: 0-1. Via Eden Hazard, Ross Barkley en opnieuw Giroud hadden The Blues daarna verder kunnen uitlopen, maar Scherbitskiy hield zijn team in de wedstrijd. BATE raakte opnieuw het aluminium, dit keer via Nikolai Signevich.

Aan de andere kant kreeg doelman Kepa Arrizabalaga na rust niet veel meer te doen, al kwam de bal ook in blessuretijd nog een keer tegen de paal. Chelsea trok daardoor net de overwinning over de streep. Met twaalf punten uit vier duels is de ploeg van Maurizio Sarri geplaatst voor de tweede ronde. De eerste plek in de poule is ook zo goed als zeker.