Donk moet zes duels toekijken bij Galatasaray

De Turkse bond heeft een aantal enorme schorsingen gegeven aan spelers van Fenerbahçe en rivaal Galatasaray.

Beide rivalen uit Istanbul stonden vorige week vrijdag tegenover elkaar en na het laatste fluitsignaal liep het volledig uit de hand. Naar aanleiding van de massale vechtpartij die ontstond heeft de Turkse bond keihard ingegrepen. Fatih Terim, de coach van Galatasaray, liet zich gaan tegenover de arbitrage en hij moet de komende zeven duels vanaf de tribune bekijken.

Galatasaray - Fenerbahçe (Bron: Youtube)

Zijn assistent Hasan Sas kreeg zelfs een schorsing van acht wedstrijden wegens het aanvallen van een speler. Spelers Ryan Donk (zes duels), Badou Ndiaye (vijf) en Garry Mendes Rodrigues (drie) zijn voorlopig ook niet inzetbaar. Mariano heeft een boete van zo'n 800 euro gekregen, omdat hij het veld betrad, terwijl dat niet was toegestaan.

Fenerbahçe is minder zwaar bestraft, al moeten Roberto Soldado (acht duels) en Jailson (zes) voorlopig wel aan de zijlijn blijven. Jailson was het middelpunt van de vechtpartij en hij werd daarom door veel spelers van Galatasaray gezocht. Tijdens het duel, dat in 2-2 eindigde, kregen zowel Jailson en Soldado als Papa Ndiaye (Galatasaray) ver in blessuretijd een rode kaart.