Gunnewijk nieuwe bondscoach Nederlandse wielrensters

Loes Gunnewijk wordt per 1 januari 2019 de nieuwe bondscoach van de dames-junioren, -beloften en -elite op de weg. De voormalig Nederlands kampioene op de weg is nu nog bondscoach van de dames-junioren.

De 37-jarige Gunnewijk is enthousiast over haar nieuwe functie die ze vanaf 2019 bekleedt: “Het is supermooi dat ik verantwoordelijk word voor de gehele selectie. Zo kan ik de talenten nóg beter volgen, kan ik ze langer coachen en zie ik beter hoe ze zich ontwikkelen. Je weet wat er speelt en kan door de samenwerking met de teams de talentontwikkeling doorzetten. Dit geldt dan ook zeker voor de belofte-vrouwen, omdat we daar moeten zorgen voor nieuwe aanwas richting de elite-vrouwen. Bij de elite hebben we momenteel uiteraard een hele mooie en sterke groep staan en blijven we doen waar we al lange tijd mee bezig zijn; goed blijven rijden en presteren op de kampioenschappen.”

Met deze vernieuwde constructie komt er een aparte bondscoach voor de vrouwen op de weg. “Door deze splitsing komt er nog meer aandacht voor de sporters, vooral tijdens de kampioenschappen”, aldus algemeen directeur van de KNWU Thorwald Veneberg. "Daarnaast is het goed dat één persoon verantwoordelijk is voor de hele lijn bij de vrouwen. Loes Gunnewijk kan zo de junior-vrouwen tot de elite begeleiden."

De KNWU komt binnenkort naar buiten met meer nieuws over de nieuwe bondscoach bij de mannen.