Koeman verwacht snel duidelijkheid van Fenerbahçe

Erwin Koeman rekent erop na de interlandperiode te weten of hij een vaste aanstelling krijgt, of dat hij moet vertrekken bij Fenerbahçe.

De Nederlandse oefenmeester nam het roer nu ruim een week geleden over van Phillip Cocu, die werd ontslagen na een reeks matige wedstrijden. In zijn eerste wedstrijd als eindverantwoordelijke deed Koeman het goed door een punt uit het vuur te slepen bij aartsrivaal Galatasaray.

Na de interlandbreak weet hij of hij mag blijven, of dat de club voor een ander kiest. "En daar zal ik op wachten. Tot die tijd moeten wij ons zo goed mogelijk voorbereiden op de komende wedstrijden", citeert De Telegraaf. Donderdagavond moet hij een gunstig resultaat zien te boeken in de Europa League, waar Anderlecht op bezoek komt. Zondagmiddag wacht de volgende wedstrijd tegen Alanayaspor.

Koeman weigert zich verder uit te laten over de samenwerking met en de keuzes van Cocu. "Ik wil geen mening vormen over wat er in het verleden is gebeurd. Phillip heeft altijd het beste gedaan toen hij hier was en we hebben niet altijd geluk gehad. Maar ik moet praten over wat er in de toekomst staat te gebeuren", besluit hij het gesprek.

Aan Voetbal International legde Koeman uit dat zijn collega hem niets kwalijk neemt. "Phillip zei: 'Ga het gewoon doen.' Meer valt er eigenlijk ook niet over te zeggen. Ik heb wel echt met hem te doen, het is niet leuk dat je wordt ontslagen. Het is een schrale troost, maar Phillip voegt zich nu in een mooi rijtje: Cruijff, Michels, Beenhakker, De Mos, Hiddink, mijn broer Ronald, iedereen wordt wel eens ontslagen."