Easter egg BloodBorne in Déraciné

Ontwikkelaar From Software heeft onlangs de vr-game Déraciné uitgebracht. In deze game blijkt een opvallende Bloodborne-easter egg te zitten, die reden is voor de nodige speculatie.

In Déraciné kan de speler een pop vinden die overduidelijk het ‘Make Contact’-gebaar uit Bloodborne maakt. From Software heeft er sowieso een handje van om in hun games te refereren naar eerdere titels. Zo komt de Moonlight Greatsword in bijna al hun games terug en neemt Bloodborne bijvoorbeeld de defensieve gameplay van Dark Souls op de hak met het Wooden Shield. Deze pop kan dus simpelweg een leuke easter egg zijn, maar de cryptische omschrijving maakt het nog een stukje mysterieuzer.

De omschrijving van de pop is namelijk als volgt: "A doll of the stone girl Fiona who appears in the unfinished tale. When a person has a bad dream, Fiona appears and helps them flee." Met name het gedeelte over het onvoltooide verhaal en de slechte droom doet veel mensen geloven dat de pop een hint is naar een vervolg op Bloodborne. Of dat het daadwerkelijk zo is, is nog de vraag. Bij de eerste teaser van Sekiro: Shadows Die Twice dachten veel mensen ook gelijk aan Bloodborne 2. Hoop doet misschien leven, maar vooralsnog bestempelen wij dit gewoon als een grappige easter egg.

deracine bloodborne Easter egg