Drama-topper This War of Mine deze maand naar Switch

Ontwikkelaar 11 Bit Studios heeft bekendgemaakt dat hun zwartgallige oorlogsdrama This War of Mine op 27 november verschijnt voor Nintendo Switch. De game zal alle tot op heden verschenen content bevatten, inclusief de uitbreiding 'The Little Ones'.

Het concept van This War of Mine is betrekkelijk simpel: overleef een periode van minimaal 20 tot maximaal 80 dagen in een schuilplaats, een half weggebombardeerde woning met enkele verdiepingen. Na zonsondergang trek je eropuit om materialen, voedsel en andere middelen bijeen te sprokkelen om zodoende je schuilplaats overdag uit te kunnen breiden met typische oorlogse home improvements. Denk hierbij aan stoelen, bedden en betimmering voor weggeslagen dakdelen, maar ook geïmproviseerde overlevingsvoorzieningen zoals waterfilteringsystemen en zelfstokerijen.

Het grootste gevaar voor de speler in This War of Mine zit hem niet zozeer in vijandige soldaten, maar des te meer in zaken als honger, kou, vermoeidheid, depressiviteit, ziekte, verwondingen, en een tekort aan water. Heb je 's nachts geen succes gehad bij je zoektocht naar voedsel en materialen, dan is dat de volgende dag meteen te merken aan hongerige en improductieve bewoners.

De game werd op andere platforms alom geprezen om zijn zwaarmoedige sfeer en goede survivalelementen. De uitgebreide FOK!review kun je hier teruglezen. This War of Mine zal zowel in fysieke als digitale vorm verschijnen voor de Switch, met een adviesprijs van 40 dollar.