Petitie tegen F1 in Zandvoort

Er komt mogelijk een evenement naar Nederland wat honderdduizenden mensen in het land ontzettend gaaf zouden vinden...en dus moet er geprotesteerd worden. Het gaat natuurlijk om de Formule 1, waar een Grand Prix van Nederland op het circuit van Zandvoort steeds dichterbij komt.

Het kon nooit lang duren en nu is het dan zover: Rust bij de Kust, een petitie om de F1 weg te houden van het historische duinencircuit, waar al meer dan een halve eeuw geracet wordt. Volgens de petitie moet eigenlijk het hele circuit maar opgedoekt worden, want er is veel te veel geluidsoverlast, zo zegt men. 

"Daar mag zeker geen Formule 1 bij!", lezen we vervolgens. Een opvallende uitspraak, want de F1 van tegenwoordig maakt nauwelijks meer geluid dan de Renault Clio Cup van weleer of een beetje doorrijdende brommer op straat. Nog geen tweeduizend mensen hebben de petitie getekend en er lijkt dan ook weinig kans te zijn dat het van enige invloed is op het wel of niet naar Nederland halen van de F1.

Overigens is er ook een tegenpetitie, om de F1 dus wél gewoon naar Zandvoort te halen, waar inmiddels meer dan twee keer zoveel mensen voor hebben getekend.