Manchester United wint van Juventus ondanks wereldgoal Ronaldo, Real Madrid wint makkelijk

Manchester United heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen door in Turijn te winnen van Juventus. In de slotfase sloegen de Engelsen hard toe.

Valencia voerde eerder op de avond de druk flink op door te winnen van Young Boys en daardoor wist United dat het minimaal een punt nodig had om de tweede positie te heroveren. Met het tot dan toe ongeslagen Juventus als tegenstander werd dat gezien als een hels karwei en dat bleek het ook te zijn dankzij Cristiano Ronaldo.

De Portugees speelde tegen zijn oude werkgever en datzelfde deed Paul Pogba aan de andere kant. Hij keerde voor het eerst terug in het Allianz Stadium en was de spits bij United, wat voor rust weinig in de melk te brokkelen had tegen de Italianen. Juventus had het meeste balbezit, maar kwam daarbij niet tot grote kansen.

Na een half uur spelen hadden beide keepers nog niets te doen gehad. Sami Khedira was tien minuten voor rust de eerste die een schot afvuurde en hij was er direct dichtbij. Uit een voorzet van Cristiano Ronaldo raakte hij de paal. De Portugees bewees na een uur spelen dat hij dat beter kan. In zijn honderste wedstrijd in de Champions League volleerde hij de bal op fenomenale wijze raak, waardoor hij zijn oude club pijnigde.

Zijn snoeiharde uithaal leek de winnende te worden nadat Paulo Dybala even daarvoor de lat al raakte. Namens Manchester United liet man in vorm Anthony Martial een mogelijkheid onbenut, maar de winst kwam er alsnog door twee treffers in de slotfase. Trainer José Mourinho wisselde twee keer aanvallend en zag die omzetting beloond worden met drie punten. Invaller Juan Mata prikte een vrije trap in de kruising en een minuut voor tijd werkte Alex Sandro de bal op ongelukkige wijze in eigen doel.

Viktoria Plzen - Real Madrid
Santiago Solari heeft zijn vuurdoop als trainer in de Champions League uitstekend doorstaan. Zijn Real Madrid won met 0-5 van Viktoria Plzen.

De Tsjechen hadden een gunstig resultaat nodig om nog een theoretische kans te houden op de volgende ronde, maar dat zat er logischerwijs niet in tegen de regerend kampioen van het miljardenbal. Real Madrid beleeft een wederopstanding onder de Argentijnse interim-trainer en daar plukte Plzen de wrange vruchten van.

Voor rust haalde de Koninklijke vol door en de thuisploeg zal opgelucht zijn dat de Spanjaarden daarna wat gas terugnamen. Tot aan de twintigste minuut hielden beide ploegen elkaar in een numeriek evenwicht en daarna ging het hard. Karim Benzema opende de score en amper twee minuten later zorgde Casemiro al voor de 0-2.

Nog weer een kwartier later maakte de Franse spits zijn tweede van de avond op aangeven van Gareth Bale en in de veertigste minuut waren de rollen omgedraaid toen de Welshman mocht afronden. Na een uur spelen maakte Vinicius Junior zijn entree in de Champions League en binnen vijf minuten stelde hij Toni Kroos in staat om het toetje van de avond te verzorgen.

Door de zege komt Real Madrid op negen punten en dankzij de vele goals is het nu qua doelsaldo voorbij aan AS Roma, dat ook op negen punten staat. De Russen volgen op gepaste afstand met vier punten en Plzen is bezig aan een kansloze missie met één puntje uit vier duels. In de volgende speelronde nemen beide groepsleiders het tegen elkaar op. Bij een puntendeling zijn ze samen verzekerd van de achtste finales.

Uitslagen Champions League woensdag
E: Bayern München - AEK Athene 2-0
E: Benfica - Ajax 1-1
F: Olympique Lyon - 1899 Hoffenheim 2-2
F: Manchester City - Shakhtar Donetst 6-0
G: CSKA Moskou - AS Roma 1-2
G: Viktoria Plzen - Real Madrid 1-5
H: Valencia - Young Boys 3-1
H: Juventus - Manchester United 1-2