Ryanair-crew ontslagen om slaapfoto

Zes personeelsleden van Ryanair zijn de laan uitgestuurd vanwege een tweet waarop ze ogenschijnlijk op een kantoorvloer liggen te slapen. De prijsvechter beweert dat de foto in scène is gezet en spreekt van een onherstelbare vertrouwensbreuk met de werknemers, aldus de NOS. Maar volgens de Portugese luchtvaartvakbond klopt de lezing van Ryanair niet.

De foto is gemaakt in een personeelskamer, nadat ruim twintig personeelsleden medio vorige maand op de luchthaven van Malaga waren gestrand. Ryanair beweert echter dat niemand daar heeft geslapen, omdat de crewleden naar een vip-lounge zouden zijn overgebracht.

Volgens de vakbond gebeurde dat echter pas om zes uur 's ochtends, en hebben de werknemers eerst viereneenhalf uur in die personeelskamer doorgebracht. Dat sluit overigens niet uit dat de foto toch in scène is gezet, maar het is onbekend of dit zo is.

Ryanair heeft het ontslagen personeel van ernstig wangedrag beschuldigd. Ze zouden de luchtvaartmaatschappij in een kwaad daglicht hebben gezet.