Vertraging dreigt voor stadionplannen Feyenoord

De gemeente Rotterdam hoopt dat Feyenoord deze maand de knoop doorhakt over de stadionplannen aangaande Feyenoord City.

Dat staat volgens NUsport vermeld in een nieuwe tussenrapportage. Als Feyenoord later een besluit neemt, ontstaat er vertraging en komt de oplevering van het nieuwe onderkomen in 2023 in gevaar. De Rotterdamse club wil eerst het ontwerp van het nieuwe stadioncomplex optimaliseren. Bovendien wil men de garantie dat er jaarlijks een vergoeding, een zogenaamde performance fee, van 25 miljoen euro beschikbaar komt om te investeren in de selectie.

Het NRC Handelsblad meldde dinsdag dat de geldeis van algemeen directeur Jan de Jong haalbaar is na gesprekken met de lokale politiek. Naast de 135 miljoen euro die de gemeente bijdraagt in aandelen, grond en infrastructuur zou er nu toch ruimte zijn voor de jaarlijkse geldeis. Naar verluidt wil Feyenoord als eerste dat geld krijgen, nog vóór de gemeente en de banken krijgen uitbetaald. Volgens wethouder Adriaan Visser van Financiën zou dat echter in strijd zijn met de gemaakte afspraken.

Ondertussen hoopt de gemeente Rotterdam dus dat Feyenoord snel actie onderneemt, anders is een oplevering van het nieuwe onderkomen in 2023 wellicht niet mogelijk. Volgens het NRC is er nog genoeg tijd voor de financiering, maar verloopt het aantrekken van investeerders niet zo soepel. Het draagvlak voor het nieuwe stadion is een ander zorgelijk punt binnen de politiek.