PSV in laatste kwartier ten onder tegen Tottenham

PSV heeft dinsdagavond een nederlaag geleden op bezoek bij Tottenham Hotspur. In het laatste kwartier trokken de Engelsen de zege over de streep.

Mark van Bommel stuurde zijn vaste basiself het veld in en zag zijn ploeg al na 61 seconden op voorsprong komen. Uit een hoekschop van Gastón Pereiro kopte Luuk de Jong de 0-1 achter Paulo Gazzaniga, die de voorkeur kreeg onder de lat boven Michel Vorm. Tottenham ging direct op jacht naar de gelijkmaker en drukte PSV met de rug tegen de muur.

Een hakje van Dele Alli werd door Angeliño van de lijn gehaald. Toch bleven grote kansen uit. Lucas Moura creëerde een mogelijkheid voor zichzelf door de verdediging van PSV te verslaan, voordat zijn schot geblokt werd door Nick Viergever en hij in de rebound over schoot.

Jeroen Zoet groeide in de loop van de eerste helft uit tot de grote man van PSV en voorkwam met enkele reddingen de 1-1. Eerder bracht de doelman redding op een poging van Alli en ook Christian Eriksen hield hij van het scoren af. Alli vond Zoet in de negende minuut voor rust nogmaals op zijn weg naar succes.

De eerste minuten na rust leverden geen mogelijkheden op, maar PSV meldde zich na 57 minuten weer voor het vijandelijke doel. Pereiro zag zijn kopbal gekeerd worden door Gazzaniga. Naarmate de tweede helft vorderde zette Tottenham meer druk en Heung-Min Son zag een schot aangeraakt worden door Daniel Schwaab en zodoende naast gaan.

Na 78 minuten moest PSV zich alsnog gewonnen geven. Na goed terugleggen van invaller Fernando Llorento schoot Kane via de stuit de 1-1 binnen. Vier minuten na de gelijkmaker volgde de uitgelezen mogelijkheid voor PSV om wederom op voorsprong te komen. Donyell Malen nam de bal prachtig mee en stuitte met zijn schot op Gazzaniga.

PSV leek genoegen te nemen met het punt, maar kon deze niet over de streep trekken. Uit een voorzet van Ben Davies kopte Kane de 2-1 raak, waarbij de bal onderwerg van richting werd veranderd door Trent Sainsbury.

PSV klaar in de Champions League. (PRO SHOTS/Joep Leenen)