Force India: "Sauber wordt een team om rekening mee te houden"

Onder leiding van Frederic Vasseur maakt het Formule 1-team van Sauber stappen voorwaarts. Als deze ontwikkeling verder gaat wordt het Zwitserse team volgens Force India een concurrent om rekening mee te houden.

Lange tijd reed Sauber in de achterhoede van het Formule 1-veld. Inmiddels heeft het team duidelijk stappen gemaakt. Toekomstig Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft zes keer in de kwalificatie Q3 bereikt en in totaal 27 punten gescoord.

“Ik weet niet hoe zij zo'n steile ontwikkelingscurve kunnen hebben. Ik denk zelfs dat ze zich sneller ontwikkelen dan de topteams.”, vertelt Force India-teambaas Otmar Szafnauer aan Motorsport.com. “Als je ziet waar ze vorig jaar eindigden en waar ze nu staan, dan hebben ze qua ontwikkeling echt iedereen overklast. Ik weet niet hoe zo'n klein team dat voor elkaar krijgt, maar dat moeten we uitzoeken want het zijn zeker slimme jongens.”

De teambaas van Force India zet ook kanttekeningen bij het huidige succes. “Ik weet niet wanneer zij zijn gestopt met de ontwikkeling van de auto voor dit jaar. Wij hebben dat al vrij vroeg gedaan en legden toen al snel de focus op volgend jaar. Als zij de boel nog langer hebben doorontwikkeld op vlakken die je niet kunt vertalen naar volgend seizoen, dan kunnen ze daar in 2019 nog wel een beetje last van krijgen.”

Sauber-teambaas Vasseur heeft echter al laten weten dat sinds eind juli de ontwikkeling van de auto voor 2019 prioriteit heeft.