Rode Ster verrast Liverpool; zwaar verlies Monaco tegen Brugge

Liverpool heeft dinsdagavond een nederlaag gelegen op bezoek bij Rode Ster Belgrado. Het was de tweede nederlaag in de Champions League voor the Reds. In groep A ging Monaco met 4-0 onderuit tegen Club Brugge.

Groep C: Rode Ster Belgrado - Liverpool 2-0
Bij de bezoekers waren er basisplaatsen voor Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum en zij zagen hun ploeg na ruim een kwartier bijna op voorsprong komen. Daniel Sturridge, die de voorkeur kreeg boven Roberto Firmino, schoot van dichtbij over. Enkele minuten later werd zijn schot uit de draai geblokt.

Na 22 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit een hoekschop kopte Milan Pavkov de 1-0 tegen de touwen. De aanvaller was zeven minuten later weer de gevierde man voor Rode Ster. Hij schoot prachtig raak vanaf een meter of twintig. Via Adam Lallana kreeg Liverpool voor rust nog een mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar Milan Borjan bracht redding.

In de jacht richting de aansluitingstreffer kwam een inzet van Liverpool's linksback Andrew Robertson op de lat. De ploeg van Jürgen Klopp slaagde er niet in om tot grote kansen te komen en moest het slechts doen met enkele speldenprikjes. Mohamed Salah probeerde het van grote afstand en raakte kort daarna de paal. De Egyptenaar had zijn vizier niet op scherp staan en handelde bij een volgende kans te langzaam.

Groep A: AS Monaco - Club Brugge 0-4
Bij de bezoekers droeg Ruud Vormer de aanvoerdersband, waar Arnaut Danjuma Groeneveld ontbrak vanwege een blessure. De thuisploeg kreeg de eerste mogelijkheid, waar een inzet van Sofiane Diop gekeerd werd door Ethan Horvath. Vervolgens was het de beurt aan Club Brugge.

In de twaalfde minuut tikte Hans Vanaken een voorzet vanaf de rechterkant van Mats Rits binnen: 0-1. Via Wesley kreeg Brugge een mogelijkheid op de 0-2, die uiteindelijk zou vallen uit een strafschop. Antonio Barreca haakte hands in zijn eigen strafschopgebied en Vanaken faalde niet vanaf elf meter. Na 24 minuten werd het leed nog groter voor de thuisploeg toen Wesley vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot: 0-3.

AS Monaco won nog geen wedstrijd onder Thierry Henry en de zege zou er ook niet komen in de vierde groepswedstrijd van het miljardenbal. Djibril Sidibé schoot de thuisploeg in de tweede helft wel bijna naar 1-3, maar de inzet van de verdediger ging naast. Vijf minuten voor tijd pikte ook Vormer nog zijn doelpunt mee. Hij schoot de 0-4 langs Diego Benaglio. Club Brugge staat na vier wedstrijden op vier punten en staat daarmee derde in Groep A, waar AS Monaco één punt heeft en laatste is.