Fabrikant Stint trekt aanvraag faillissement in

De fabrikant van de Stint heeft zijn faillissementsaanvraag ingetrokken zo meldt AT5. Edwin Renzen wil eerst de lopende procedures over de elektrische kar afwachten. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) zei in de Tweede Kamer dat zij het 'zeer wel mogelijk acht dat een vorm van de Stint' weer gaat rondrijden.

De rechtbank zou zich vandaag uitspreken over het faillissement van het bedrijf, schrijft RTV Utrecht. Er loopt nog een hoger beroep en de Tweede Kamer buigt zich over de kwestie. De minister heeft wel als voorwaarde gesteld dat de kar veilig moet zijn, alvorens zij groen licht geeft.

'Het hoeft nog niet over te zijn. Er is geen geldschieter, maar wel veel aanbiedingen', aldus Renzen tegen de Utrechtse zender. Hij sluit een nieuwe faillissementsaanvraag niet uit, als de situatie niet verandert.

De elektrische bolderkarren werden begin oktober van de openbare weg verbannen, nadat onderzoek uitwees dat er 'potentiele veiligheidsrisico's' aan de voertuigen kleven. Dat onderzoek kwam er nadat in Oss vier kinderen om het leven kwamen bij een ongeluk met een Stint. Eind oktober vroeg de fabrikant het faillissement van zijn bedrijf aan.

TNO doet op dit moment onderzoek naar de veiligheid van de Stint. Dat onderzoek moet rond de jaarwisseling klaar zijn. In heel Nederland rijden er zo'n 3500 Stints rond. PostNL gebruikte alleen in Amsterdam al zo'n dertig Stints voor het bezorgen van post.