Mulder hekelt Super League: "Fans worden genegeerd"

Jan Mulder ziet niets in het plan van de grote Europese topclubs om een eigen Super League te creëren.

Onlangs bracht Football Leaks naar buiten dat de clubs al enige tijd bezig zijn om die competitie op te zetten. In 2021 zouden de beste zestien clubs van Europa eraan moeten beginnen. "Bayern München wil bijvoorbeeld een aantal keer per seizoen tegen Real Madrid spelen. Terwijl ik vind dat het net om Bayern tegen Hannover 96 gaat. Voetbal leeft nu eenmaal van traditie.", zegt Jan Mulder op Sporza. 

"Supporters worden hier totaal genegeerd. Het gaat tegenwoordig om fans uit Shanghai en Tokio. Die markt", gaat de oud-speler van Anderlecht en Ajax verder. Ook over Gianni Infantino is Mulder niet te spreken. "Het blijkt dat FIFA-voorzitter Infantino er persoonlijk voor zorgde dat de straffen voor PSG en Manchester City in de Financial Fair Play enorm gereduceerd werden. Terwijl Financial Fair Play net de enige houvast is om de gelijkheid in het spel te houden."

"Infantino mengt er zich persoonlijk in omdat hij de sjeiks tevreden wil houden. Hij begint zich steeds meer te ontwikkelen als een slechtere versie van Sepp Blatter. Het gesjoemel houdt maar niet op."