Van Gerwen: "Laatste wereldtitel Van Barneveld nog van voor de oorlog"

Michael van Gerwen was vandaag bij Omroep Brabant over de vloer voor een onvervalste Q&A. Kijkers en luisteraars van de regionale omroep mochten de Nederlandse darter vragen wat ze wilde en bij het beantwoorden nam de Brabander geen blad voor zijn mond.

Van Gerwen zet naar aanleiding van zijn verliespartij van afgelopen weekend Raymond van Barneveld nog even op zijn plaats. Mighty Mike verloor in de kwartfinale van de World Series of Darts Finals van de Hagenaar. "Voor mij is een wedstrijd tegen Raymond van Barneveld gewoon een wedstrijd als tegen een andere tegenstander. Natuurlijk wil ik hem graag pakkie geven. Andersom? Voor Raymond is dat anders. Hij laadt zich helemaal op voor een wedstrijd tegen mij en kan de wedstrijd daarna gewoon weer verliezen." Zo lezen we op sportnieuws.nl. "Dat is het grootste probleem voor Raymond. Het is voor hem natuurlijk verschrikkelijk dat er iemand in Nederland beter is dan hij. Met alle respect, Raymond is ook niet meer de Raymond van een aantal jaar geleden. Hij kan iedere wedstrijd winnen, maar kan hij het ook 3-4 dagen achter elkaar? Dat is wel wat anders."

Een kijker vroeg wat Mighty Mike na zijn loopbaan gaat doen. "Voetjes omhoog in de zon! Nee, lekker genieten met mijn familie. Ik ben niet van plan om zo lang door te gaan als Phil Taylor. Ik wil wel 6 of 7 wereldtitels behalen. Dat is wel realistisch. Als ik nog een jaartje of 10 doorga, dan is dat zeker realistisch. Daarna zal ik zeker bij het darten betrokken blijven." Zo vertelde de Brabander.

Hieruit kwam natuurlijk al snel de conclusie dat Van Gerwen landgenoot Van Barneveld graag voorbij wil streven gezien het aantal wereldtitels wat hij ambieert. "Ik denk dat ik dat wel ontgroeid ben. Mensen kunnen wel zeggen: 'ja, 5 wereldtitels', maar zijn laatste wereldtitel dateert van voor de oorlog. En 4 waren bij de BDO. Dat vind ik toch minder sterk dan de PDC. Dat waren andere tijden. Ze tellen wel als wereldtitel, maar ik vind dat niet met elkaar te vergelijken. Dan is Roland Scholten ook een keer wereldkampioen geworden en Christian Kist ook. Dat vind ik anders. Bij de PDC spelen de echte grote jongens."

Wil je de hele Q&A zien dan kan dat hier.

Van Gerwen: "Laatste wereldtitel Van Barneveld nog van voor de oorlog" (Pro Shots / Joris Verwijst)
Van Gerwen: "Laatste wereldtitel Van Barneveld nog van voor de oorlog" (Pro Shots / Joris Verwijst)