Riot Games gebruikt catchy k-pop video om LoL-skins te promoten

League of Legends (LoL) is ondanks zijn leeftijd nog altijd zeer populair onder grote groepen mensen in verschillende landen. Zo ook in Zuid-Korea, waar afgelopen weekend de beste LoL-teams het weer tegen elkaar opnamen in de Summoner's Cup in de Zuid-Koreaanse havenstad Incheon. Een van de opvallendste gebeurtenissen tijdens het event was een promo-video voor nieuwe skins in LoL, met een op-en-top verzorgde animatieclip van de k-pop band K/DA.

LoL-ontwikkelaar Riot Games heeft voor de promotie van nieuwe skins K/DA in het leven geroepen, een echt bestaande k-popband, en met behulp van flashy animaties vervolgens een catchy muziekvideo in elkaar gezet. Allemaal niet heel bijzonder zou je zeggen, maar het opvallende is dat de presentatie van de videoclip voor veel mensen de meeste indruk heeft achtergelaten van het hele evenement.

De videoclip werd in amper drie dagen al vijftien miljoen keer bekeken op YouTube en op social media wordt de clip geprezen door zowel LoL-fans als mensen die niets met LoL hebben. Je kunt zeggen wat je wil over cosmetische in-game artikelen, maar de manier waarop Riot ze aan de man brengt is toch wel origineel te noemen. Het is overigens niet de eerste keer dat ze zo groot uitpakken om DLC te promoten, eerder al maakten ze muziekvideos voor de Pentakill metal band skins en kwam er een DJ Sona: ultimate concert-clip uit om content te begunstigen.

Voor wat betreft de finale, die werd uitgevochten tussen Fnatic en het Chinese Invictus Gaming, was het Invictus die uiteindelijk met vlag en wimpel de overwinning uitriep voor een publiek van zo'n vijftigduizend toeschouwers. Alle wedstrijden, waaronder de finale tussen FNC en IG, zijn terug te kijken op YouTube.