'Arsène Wenger verrast en is bijna rond met AC Milan'

Als we France Football mogen geloven, keert Arsène Wenger binnenkort terug in de voetballerij. Hij zou bijna rond zijn met de directie van AC Milan.

De 69-jarige Fransman kondigde onlangs al aan klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging. Verschillende clubnamen passeerden sindsdien de revue, maar het Franse medium is er zeker van dat zijn terugkeer bij de Europese top gaat plaatsvinden in de Serie A. In San Siro kan hij herenigd worden met algemeen directeur Ivan Gazidis, die afgelopen zomer net als Wenger afzwaaide bij Arsenal.

Bij de Milanezen is op dit moment geen vacature voor het hoofdtrainerschap, maar Gennaro Gattuso zit volgens France Football op de schopstoel. Italiaanse media stelden eerder hetzelfde na de flaters in de competitie en Europa League, maar wat hen betreft zit hij door zeges tegen Sampdoria, Genoa en Udinese weer wat vaster in het zadel. AC Milan staat immers vierde in de competitie, wat recht geeft op de zo vurig gewenste Champions League.

Mocht Wenger toch als betere optie worden gezien, krijgt hij de verantwoording over het eerste elftal en invloed op het technische beleid van sportief directeur Leonardo. Daaruit spreekt veel meer vertrouwen dan dat Gattuso op dit moment krijgt, want hij heeft niets te zeggen over het aankoopbeleid. Onduidelijk is nog of de Italiaan een andere functie krijgt of dat hij wordt verbannen. Als initiator voor de overgang wordt Milan-eigenaar Paul Singer genoemd. De 74-jarige zakenman en zijn zoon Gordon zijn verknochte fans van Arsenal.