"Clubs als Ajax en PSV kunnen Ödegaard goed gebruiken"

Martin Ödegaard wordt dit seizoen gehuurd door Vitesse en Johan Derksen denkt dat hij een stap hoger in de Eredivisie moeiteloos aan zou kunnen.

De negentienjarige Noor had afgelopen zaterdag een basisplaats toen hij het met zijn ploeg opnam tegen PSV. Derksen zag hem ondanks de 0-1 nederlaag een goede wedstrijd spelen. Scoren in de competitie deed de huurling van Real Madrid dit seizoen nog niet, maar de analyticus van Veronica Inside is onder de indruk van zijn potentie.

“Clubs als Ajax en PSV kunnen hem goed gebruiken, maar ik denk niet dat je hem kan kopen. Hij is natuurlijk nog van Real Madrid en die zullen toch proberen om hem via uitleenbeurten op een bepaald niveau te krijgen”, verwacht Derksen. Ödegaard ligt nog tot medio 2021 vast bij de Koninklijke en werd voor zijn tijdelijke komst bij Vitesse al anderhalf jaar verhuurd aan sc Heerenveen, waar hij ook een goede indruk maakte.

De Gelderlander sprak afgelopen donderdag met de twaalfvoudig international van Noorwegen en toen gaf de aanvallende middenvelder aan dat zijn begin in het GelreDome niet eenvoudig was. De verwachtingen zijn erg hoog, legt Ödegaard uit. "Als je van Real bent, is het verwachtingspatroon enorm. Dan worden overal goals verwacht", aldus de tienersensatie, die kalm blijft. "Ik moet mijn beste jaren nog krijgen. Ik heb tijd nodig."