FC Twente sluit jaar af met drie ton in de min

FC Twente heeft vorig seizoen een verlies van 319.000 euro gemaakt. Dat valt af te lezen uit de dinsdag gepresenteerde jaarcijfers.

De Tukkers degradeerden uit de Eredivisie en moesten opboksen tegen een miljoenenschuld en een forse naheffing van de belastingdienst. Ook werden trainers René Hake en later Gert-Jan Verbeek op straat gezet en moest men personeel laten afvloeien om kosten te besparen.

"Als de trainers niet waren ontslagen en we geen zeventien medewerkers op kantoor hadden moeten ontslaan, was er een aanzienlijk positiever resultaat uitgerold", schetst Koen Groenewold. TC Tubantia citeert het lid van de raad van commissarissen. "Nu is het een relatief klein verlies geworden, van ruim drie ton."

Mede dankzij de inkomsten uit spelersverkopen bleef het verlies beperkt. De Tukkers haalden ruim vier miljoen euro binnen in het boekjaar 2017/18. De verkoop van Fredrik Jensen zit daar nog niet bij, legt het dagblad uit. Die drie miljoen wordt komend seizoen verrekend. Hoeveel de club aan Hake en Verbeek heeft moeten betalen, is niet bekend. De afkoopsommen zijn verrekend in de salariskosten van achttien miljoen euro.