FC Den Bosch wint uitduel tegen Jong PSV en stijgt naar vierde plaats

FC Den Bosch heeft de zesde zege op rij geboekt bij Jong PSV. In Eindhoven maakte Stefan Velkov de enige treffer van de avond en zo wonnen de Bosschenaren met 0-1 van Jong PSV.

Het leek er lange tijd op dat het duel tussen Jong PSV en FC Den Bosch zou eindigen in een doelpuntloos gelijkspel. Matthias Verreth was in de tweede helft dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet van dichtbij eindigde op de lat. Na een fout in de verdediging bij Jong PSV was Rauno Sappinen namens FC Den Bosch dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Dirk Abels.

Tien minuten voor tijd kwam de uitploeg toch op voorsprong dankzij een knappe kopbal van Stefan Velkov uit een voorzet van invaller Luuk Brouwers. In de slotminuut zag scheidsrechter Luca Cantineau een handsbal van FC Den Bosch over het hoofd, waardoor de thuisploeg geen strafschop kreeg.

Door de zege staat FC Den Bosch na twaalf wedstrijden op de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 25 punten, twee punten achter op Sparta Rotterdam. Jong PSV staat op de elfde plaats met 16 punten.