Feyenoord beloont Van Beek met nieuw contract

Sven van Beek heeft een nieuw contract gekregen van Feyenoord. De verdediger tekent bij tot medio 2021.

Van Beek had in De Kuip een verbintenis die komende zomer zou aflopen. "Feyenoord is mijn club, waar ik nog elke dag het beste uit mezelf wil halen", reageert hij op de officiële website van zijn club. "Het is fijn om ook in een fase waarin je minder speelt op deze manier het vertrouwen te krijgen. Ik blijf hard werken en mij ontwikkelen en heb er alle vertrouwen in dat ik er zal staan als mijn kans weer komt."

De 24-jarige Van Beek speelde sinds zijn debuut in 2013 in totaal 130 officiële wedstrijden voor de Rotterdammers. Hij scoorde vijf keer. De verdediger uit Gouda won met Feyenoord de landstitel, twee keer de KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal.

Technisch directeur Martin van Geel reageert eveneens content. "Sven heeft zowel verdedigende als opbouwende kwaliteiten, wat hem als verdediger heel allround maakt. Met het grote aantal wedstrijden dat hij zowel op nationaal als internationaal niveau in de benen heeft, is hij inmiddels één van onze meest ervaren verdedigers. Door zijn ervaring, karakter en kwaliteiten is hij op zijn nog altijd jonge leeftijd een zeer gewaardeerd selectielid."