'Robben bij viertal dat zich tegen Kovac keert'

Arjen Robben is naar verluidt één van de vier spelers die zich bij Bayern München intern verzetten tegen de tactische keuzes van trainer Niko Kovac.

Volgens Kicker zijn behalve Robben ook Mats Hummels, Thomas Müller en Franck Ribéry vooral niet tevreden over het vele rouleren door Kovac. Robben speelde dit seizoen dertien duels in de Bundesliga en slechts vijf keer maakte hij de negentig minuten vol. De andere drie spelers hebben met name problemen met de tactiek die Kovac hanteert.

Zo zou de keuzeheer te veel vasthouden aan zijn 4-1-2-2-1-systeem, heeft hij geen 'Plan B' en lijkt hij gezien het vele rouleren nog steeds op zoek te zijn naar zijn ideale opstelling. Als gevolg daarvan zouden een aantal spelers te weinig wedstrijdritme hebben. Kicker noemt het veelzeggend dat het genoemde kwartet zich 'terugtrekt' en weinig wil toont om het tij te keren.

Bayern München morste zaterdag twee dure punten tegen SC Freiburg (1-1), waardoor koploper Borussia Dortmund nu vier punten voorsprong heeft. Komende zaterdag gaat Bayern bij BVB op bezoek. Naar verluidt wil de Duitse kampioen nog wel verder met Kovac, ook als de topper tegen Dortmund niet wordt gewonnen.