Man overlijdt 8 jaar na eten van een slak

In 2010 zat de toen 19-jarige Sam Ballard met zijn vrienden gezelig een wijntje te drinken in de tuin, toen ze een slak zagen kruipen. Onder invloed van alcohol doen mensen rare dingen en zo ook deze Australische jongeman. Sam at de slak op na een weddenschap en dat is hem duur komen te staan. 

Na een paar dagen kreeg hij last van pijn in zijn benen. Artsen stelden vast dat Sam was geïnfecteerd door een parasiet die normaal gesproken alleen bij ratten voorkomt. Slakken kunnen deze parasiet echter ook dragen als ze besmette rattenuitwerpselen eten. En helaas voor Sam had hij een besmette slak te pakken. 

Hij raakte in coma, en het zou 420 dagen duren voor hij daar uit zou ontwaken. Toen dat gebeurde was hij verlamd aan zijn armen en benen. Ook waren zijn hersenen aangetast. Hoewel zijn moeder hoopte dat haar zoon ooit weer zou kunnen praten, verergerde de siuatie alleen maar. Toen hij na drie jaar het ziekenhuis mocht verlaten had hij 24 uur per dag hulp nodig. Afgelopen vrijdag overleed Sam, 28 jaar oud, in het bijzijn van zijn familie en vrienden.