World Cup-skir Barandun (24) verongelukt

Alpineskiër Gian Luca Barandun is overleden. De Zwitser was zondag in het kanton Graubünden aan het paragliden, waar hij een cursus voor aan het volgen was. In de buurt van de landingsplaats ging hij bij een manoeuvre te ver naar beneden, waardoor hij tegen de grond stortte en ter plekke overleed. Barandun is slechts 24 jaar geworden.

Barandun debuteerde in januari 2017 voor eigen publiek in Wengen in de World Cup, waarna de snelheidsspecialist vorig seizoen voor het eerst een vaste kracht was in de Zwitserse ploeg. In december werd hij in Bormio negende op de alpinecombinatie, in Wengen sloot hij de beroemde Lauberhorn-afdaling knap als vijftiende af.

Komend seizoen had de doorbraak moeten volgen van de timide Barandun - "als Gian Luca en Carlo (Janka) samen zitten te eten, lijkt het wel een stilteruime", grapte coach Tom Stauffer onlangs nog. Barandun werd in Zwitserland al 'de nieuwe Iceman' genoemd, verwijzend naar voormalig olympisch kampioen Janka, ook een man van weinig woorden en droge humor.