Olympique Lyon morst punten voor eigen publiek

Olympique Lyon is er niet in geslaagd om Bordeaux te verslaan. De thuisploeg speelde voor eigen publiek een teleurstellende wedstrijd.

Bij Lyon keerde Memphis Depay terug in de basis, nadat hij vorig weekend nog genoegen moest nemen met een invalbeurt. Met een goal en een assist had de Oranje-international toen een belangrijk aandeel in de 1-2 zege bij Angers. Tegen Bordeaux kwam Depay echter niet lekker in de wedstrijd en de gasten scoorden al snel via Yann Karamoh, maar wegens buitenspel werd die goal afgekeurd.

Lyon creëerde vervolgens ook gevaar via Moussa Dembélé en Nabil Fekir en uiteindelijk werd het vlak voor de pauze 1-0. Fekir gaf de bal voor en Houssem Aouar knalde raak. Bordeaux begon goed aan de tweede helft en Younousse Sankharé en Jimmy Briand hadden voor de gelijkmaker kunnen zorgen.

Na 73 minuten viel die 1-1 ook. De defensie van Lyon kreeg een lange bal niet goed weggewerkt, waardoor de bal voor de voeten van Andreas Cornelius viel. De Deen bedacht zich geen moment en scoorde, waardoor Lyon nu vierde staat. De achterstand op nummer twee Lille is vier punten. Bordeaux bezet in Ligue 1 de achtste plek.