Emotionele zege voor Leicester City in Wales

Leicester City heeft drie punten gepakt op een emotionele voetbalmiddag in Cardiff. Een doelpunt van Damarai Gray was voldoende voor de zege.

Het was voor Leicester City de eerste wedstrijd sinds clubeigenaar Vichai Srivaddhanaprabha vorige week zaterdag om het leven kwam toen zijn helikopter crashte buiten het King Power Stadium. Aan de uitwedstrijd bij Cardiff City ging een indrukwekkende minuut stilte vooraf. In de eerste helft was Cardiff vervolgens het dichtst bij een goal, want Víctor Camarasa schoot een vrije trap tegen de lat.

Aan de andere kant dachten The Foxes recht te hebben op een strafschop. Na de vermeende handsbal van Sol Bamba, bij een schot van Jamie Vardy, ging de bal echter niet op de stip. Leicester kreeg steeds meer controle over de wedstrijd, maar na rust moest Kasper Schmeichel wel een paar keer voorkomen dat de Welshmen toch de leiding namen.

Uiteindelijk pakten de bezoekers de overwinning toen Damarai Gray keurig afrondde op aangeven van Benjamin Chilwell. Leicester City staat daardoor nu tiende in de Premier League, Cardiff blijft met slechts vijf punten in de degradatiezone staan.