Turnster Wevers grijpt naast WK-medailles op balk

Op de wereldkampioenschappen turnen in Doha heeft Sanne Wevers geen medaille kunnen pakken op de balk. De olympisch kampioene ging zoals veel concurrentes behoorlijk in de fout en viel zelfs van de balk af, waardoor ze met 12,666 punten niet verder kwam dan plek zeven.

De finale werd geopend door topfavoriete Simone Biles, maar net als in de teamfinale en de meerkampfinale ging het bepaald niet best voor de Amerikaanse. Ze maakte fout na fout en eindigde met 13,600 punten. Door de fouten van de concurrentie - zo turnde de Canadese Ellie Black veel beter, maar kwam ze niet tot een complete oefening - stond ze toch nog geruime tijd op de eerste plek.

De pas 16-jarige Ana Padurariu bracht daar verandering in: de Canadese turnde een zeer fraaie oefening en kwam tot 14,100 punten, wat genoeg bleek voor het zilver. Het goud ging namelijk naar de 18-jarige Chinese Liu Tingting, die als achtste en laatste de finale binnen was gekomen en ook als laatste haar kunsten mocht vertonen. Dat deed ze vlekkeloos, wat haar een score van 14,533 punten en dus goud opleverde.

Om 16.30 uur gaat de laatste finale van start, waarin Epke Zonderland op jacht gaat naar de wereldtitel aan de rekstok.