Noord-Koreaan Ri springt naar derde wereldtitel, Zou domineert op brug

Ook op het wereldkampioenschap turnen in Doha is maar weer eens gebleken dat Noord-Korea de beste Korea is. De slotdag van het WK werd geopend met de finale op sprong voor de mannen en dat leverde wederom Noord-Koreaans goud op.

Ri Se-gwang begon als regerend olympisch kampioen en werd ook al wereldkampioen in 2014 en 2015, naast brons in 2007. Zijn eerste sprong was niet geweldig en werd wellicht wat overgewaardeerd, waarna een prima tweede sprong volgde.

Ri kreeg er 14,933 punten voor en dat bleek net genoeg voor goud: de Russische meerkampkampioen Artur Dalaloyan kwam tot 14,883 punten en pakte zilver, voor Kenzo Shirai. De Japanner leek erg goed weg te komen met een matige landing en kreeg 14,675 punten, waarmee hij precies boven de Brit Dominick Cunningham eindigde (14,666), die wél bijna foutloos bleef.

Brug mannen
Aan de brug met gelijke leggers verdedigde Zou Jingyuan zijn wereldtitel en dat deed hij op fenomenale wijze. De 20-jarige Chinees liet een nagenoeg perfecte oefening zien en toonde dat er op het moment absoluut geen maat op hem staat aan de brug: 16,433 punten, waarmee hij olympisch kampioen Oleg Verniaiev uit Oekraïne (15,591) met afstand naar het zilver verwees.

Het brons ging naar de Rus Artur Dalaloyan, al de vijfde medaille van dit WK voor de kersvers wereldkampioen op de meerkamp en de regerend Europees brugkampioen.