NHL: Pettersson en Boeser leiden Canucks in spektakelstuk langs Avalanche

De ijshockeyers van de Vancouver Canucks hebben hun fans vrijdagavond flink waar voor hun geld gegeven in het duel met de Colorado Avalanche. De Canucks wonnen na overtime met 7-6 in de eigen Rogers Arena.

Brock Boeser was in de eerste periode goed voor de 1-0, waarna rookie Sheldon Dries in de tweede periode de gelijkmaker op liet tekenen. Niet veel later bracht Boeser de Canucks weer op voorsprong, maar nog geen minuut later stond het wederom gelijk, dit keer dankzij Ian Cole.

Loui Eriksson zorgde voor de volgende thuisvoorsprong en ook dit keer sloegen de Avs terug, maar zelfs nog wat harder: Nathan MacKinnon maakte de gelijkmaker, Alex Kerfoot was niet veel later goed voor de 3-4. Dat was het moment voor de pas 19-jarige Elias Pettersson, die de eerste twee assists al gegeven had, om te scoren: 4-4.

Dankzij Nikita Zadorov stond het in de derde periode al snel 4-5, maar Markus Granlund tekende halverwege voor de zoveelste gelijkmaker van de avond. Ruim anderhalve minuut voor tijd was het Nathan MacKinnon die de Avalanche wéér op voorsprong zette, maar de jonge Pettersson redde de boel 36 seconden voor tijd: 6-6, waarna Derrick Pouliot in overtime de voor de Canucks winnende 7-6 maakte.

Uitslagen NHL vrijdag
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 7-6 OT
Winnipeg Jets - Florida Panthers 2-4
Arizona Coyotes - Carolina Hurricanes 4-3 OT

Canucks - Avalanche (Bron: YouTube)