PSG legt Verratti boete op na dronkenmansrit

Paris Saint-Germain heeft Marco Verratti een boete opgelegd omdat hij met alcohol achter de kiezen is gaan rijden.

De Italiaan werd donderdagnacht staande gehouden door de politie en daar bleek dat hij te veel alcohol in zijn lijf had. Daarom is zijn rijbewijs tijdelijk ingenomen, meldt PSG in een statement.

"De ochtend daarna heeft de speler spontaan zijn excuses aangeboden bij de trainer en het management. Volgens onze regels moet hij een deel van zijn maandsalaris inleveren omdat onze spelers zich ervan bewust moeten zijn dat ze altijd en overal een voorbeeldfunctie hebben."

Daarmee is de kous af voor trainer Thomas Tüchel, want de 25-jarige Italiaan krijgt wel een basisplaats in de competitiekraker tegen Lille. Sinds hij in 2012 in Parijs arriveerde, speelde hij al bijna 250 duels voor de Franse kampioen. Ook dit seizoen staat de 27-voudig Italiaans international steevast in de basis. Tüchel noemde hem afgelopen maand nog één van de beste spelers ter wereld.

"Marco is een buitengewone voetballer en erg belangrijk voor onze ploeg. Hij vindt oplossingen in complexe situaties en in heel kleine ruimtes. Hij speelt met veel vertrouwen en werkt als een paard om de bal te heroveren als het mis gaat. Hij beïnvloedt daarmee de rest en ook de fans. Wij willen de beste spelers ter wereld hebben en hij behoort tot die klasse."