NFL: Quarterback Mullens kent droomdebuut en leidt 49ers naar zeldzame zege

Tijdens Thursday Night Football hebben de San Francisco 49ers zowaar hun tweede overwinning van het NFL-seizoen gepakt. In de Battle of the Bay tegen de Oakland Raiders, ook al zo slecht bezig, waren de 49ers veel te sterk: 34-3.

Van de eerste acht wedstrijden wonnen de 49ers er slechts één en dat de sterke quarterback Jimmy Garoppolo al zeer vroeg in het seizoen geblesseerd raakte hielp daar niet bij. Zijn vervanger, CJ Beathard, lag nu echter ook in de kreukels en dus moest Nick Mullens zich op gaan maken voor zijn debuut in de NFL.

Dat deed de 25-jarige quarterback geweldig: met 16 van zijn 22 passes die arriveerden gooide hij 262 yards en maar liefst drie touchdown passes, een van de beste debuutwedstrijden ooit voor een quarterback in de NFL. Het hielp de Niners op weg naar een ruime zege tegen de Raiders, die nu een record van 1-7 hebben dit jaar.

Naast Mullens stal ook tight end George Kittle de show: in het derde kwart kwam hij met een prachtige vangbal met één hand op de proppen, waarna hij een hele berg yards vooruitgang wist te boeken om er in de volgende play een touchdown van te maken op een pass van Mullens.

Overigens werd Mullens na afloop nog even gebeld door de legendarische quarterback Brett Favre, die hem feliciteerde met een fenomenaal debuut.

49ers - Raiders (Bron: YouTube)