Clasie: "De laatste weken gaat het gelukkig wat beter"

Jordy Clasie erkent dat hij in de stijgende lijn zit. De middenvelder is bij Feyenoord verzekerd van een basisplaats.

Clasie werd afgelopen zomer op huurbasis overgenomen van Southampton, waar hij niet langer in de plannen voorkwam. In de Premier League en afgelopen seizoen bij Club Brugge was hij lang niet altijd verzekerd van een basisplek.

"Je ziet bij mij wat het met een voetballer kan doen als je bijna niet speelt. Het ritme dat ik gewend was, ben ik kwijtgeraakt", vertelt Clasie in gesprek met NUSport. "Ik merk het nu nog steeds bij bepaalde momenten in een wedstrijd, zoals bij het druk zetten. Het duurt langer dan ik had gedacht en gehoopt om dat gevoel terug te krijgen. De laatste weken gaat het gelukkig wat beter, dat is positief."

Clasie hoopt bij Feyenoord zijn oude niveau terug te vinden, de vorm waarmee hij drie jaar geleden zijn transfer naar Southampton verdiende. "Daar werk ik hard voor en hopelijk heb ik de stijgende lijn nu te pakken. Met veel beweging probeer ik vaak aan de bal te komen. Ik wil het spel versnellen of verleggen. Dat gaat steeds beter. Ik zit natuurlijk nog steeds niet op mijn oude niveau, maar ik werk hard om dat terug te krijgen. Het kan alleen maar beter gaan."