FOK! Wat een weer: flink wat zon

Goeiedag!  

Dat wordt de komende week weer een lange zit voor een weerman. Ik vertelde het onlangs al dat we weer onder invloed komen van de zoveelste hogedrukgebieden en dat het slechte weer zich weer gaat concentreren op Zuid-Europa. Het gaat echt moeilijk worden om de komende dagen iets van een weerbericht te maken. Maar ja, we roeien maar met de riemen die we hebben.

Gisteren was het vrij aardig weer. De zon scheen geregeld, maar het bleef niet overal droog. Met name in de noordelijke helft vielen nog enkele buien. En ook bij mij in Haarlem zag het er soms dreigend uit. En na een tijdje van dreiging kwam het uiteindelijk nog even aardig uit de lucht zetten. Er viel hier tot 18.00 zowaar nog 5,5 mm regen. Het was een frisse nacht met minima die liggen tussen de -3 in het oosten en +4 langs de kust. Lokaal kon het een beetje glad worden op een brug of viaduct.

Vandaag schijnt de zon volop, al komt er ook sluierbewolking voor. Het blijft droog en het wordt ongeveer 10 graden. De wind draait naar het zuidoosten en is matig van kracht.

Tot morgen!  

Nederland

Regenboog vanuit de auto (Foto: Papabear)
Vanuit de auto zag Papabear deze prachtige regenboog bij een klein buitje. (Foto: Papabear)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!