Darter Newton alsnog geplaatst voor Lakeside

Wes Newton mag zich alsnog in januari melden in Frimley Green voor Lakeside 2019. Zijn uitnodiging is het gevolg van de annulering van het Aziatische kwalificatietoernooi voor het WK van de BDO.

De tweevoudig major-finalist bij de PDC liep directe plaatsing voor Lakeside mis. Hij behaalde dit seizoen de 29e plek op de ranking van de BDO en liep kon zich daardoor niet rechtstreeks kwalificeren. Hij was bijna alsnog rechtstreeks geplaatst, maar doordat Adam Smith-Neale onverwacht de Winmau World Masters wist te winnen ging die plek naar Smith-Neale.

De BDO maakte donderdagavond echter bekend dat het Aziatische kwalificatietoernooi niet door gaat en dat Azië geen afvaardiging levert. The Warrior magdaardoor alsnog naar Frimley Green mag afreizen. 

Newton verloor eind 2017 zijn tourkaart bij de PDC. Hij wist in de Qualifying School ook geen succes te boeken, waardoor hij was verordeeld tot de Challenge Tour. Ook besloot hij bij toernooien de BDO te gaan gooien en mag nu dus voor het eerst naar Lakeside.