FOK! Wat een weer: wisselend bewolkt

Het is overwegend bewolkt en in het oosten valt eerst nog hier en daar regen. Het klaart van het westen uit op. Vooral in het noorden komen er nog enkele buien voor. De middagtemperatuur ligt rond 11°C en de westelijke wind is matig, in de kustgebieden eerst nog (vrij) krachtig.

In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen en is het droog. Plaatselijk ontstaan mistbanken. De minima lopen uiteen van -4°C lokaal in het (zuid)oosten tot +4°C aan zee. Er staat een zwakke zuidelijke wind, aan zee en op het IJsselmeer is de wind matig en komt uit het zuidwesten.

Zaterdag overdag is het overwegend zonnig, wel komt er van het westen uit hoge bewolking waar de zon doorheen schijnt. Het blijft droog. De middagtemperatuur komt uit rond 10°C. De wind draait in de loop van de dag naar zuidoost, in Limburg naar oost en is zwak, in de kustgebieden en op het IJsselmeer matig. (Bron: KNMI).

Nederland

Inversiej (Foto: DJMO)
Duidelijk hogedruk-invloed. De wolken botsen op de inversie. Monique legde dit fraai vast. ( Foto:DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!