Rutten volgt Allach en stapt op bij Maccabi Haifa

Fred Rutten is opgestapt als trainer van Maccabi Haifa. De 55-jarige oefenmeester stond sinds januari 2018 voor het eerste elftal van de Israëlische club.

Onder Rutten behaalde Maccabi Haifa dit seizoen negen punten uit de eerste acht competitiewedstrijden. De twaalfvoudig Israëlische kampioen was daardoor afgezakt naar de achtste plaats. Afgelopen maandag wist de ploeg nog wel te winnen bij Hapoel Tel Aviv (1-2), besloten toch om te vertrekken.

Rutten had bij Maccabi nog een doorlopend contract tot de zomer van 2019. Sinds mei heeft de 55-jarige trainer een adviserende rol bij de raad van commissarissen van FC Twente. Tot nu toe combineerde Rutten beide functies. 

Donderdag werd al bekend dat Mo Allach zijn contract liet ontbinden als technisch directeur van de club, een dag later toont Rutten zich solidair aan Allach. "Ik kwam naar de club op verzoek van Mo en vanwege mijn toewijding aan hem wil ik hier ook niet langer blijven″, zegt Rutten op de clubsite. De voorzitter van Maccabi gaf gehoor aan het verzoek van Rutten om zijn dienstverband te beëindigen.