Van der Vaart kondigt afscheid aan

Rafael van der Vaart is zo goed als zeker aan zijn laatste seizoen als profvoetballer bezig. Dat heeft hij verteld in een interview.

"Ik speel dit seizoen nog en dan denk ik dat ik stop. Het is goed zo. Het is prima om niet meer op mijn top te zijn. Ik heb dat al lang geaccepteerd en ik weet dat de tijd gekomen is", zegt Van der Vaart in gesprek met BT. De 109-voudig international trainde afgelopen zomer even mee bij PEC Zwolle, waarna hij bij Esbjerg ging voetballen. Daar loopt zijn contract na dit seizoen af.

"Zolang het lichaam het aankan, doe ik waar ik goed in ben. In het voetbal kan er veel gebeuren, maar ik heb het gevoel dat dit mijn laatste seizoen is", aldus Van der Vaart. "We zullen zien wat ik ga doen. Ik doe televisiewerk in Nederland en dat vind ik erg leuk. Als je een goede naam hebt, dan kun je overal wel aan de bak. Misschien wel als trainer. Maar ik heb enkele slechte ervaringen meegemaakt met coaches en ik wil niet dat spelers over mij denken zoals ik over sommige trainers heb gedacht."

De ervaren middenvelder zou jonge spelers graag willen vertellen dat ze van hun carrière moeten genieten. "En ik zou vetellen hoe ik zou spelen, maar ik ben niet het type dat zou pochen over dat ik bij Real Madrid heb gespeeld."