Moslims halen ruim anderhalve ton op voor Joodse slachtoffers

Twee Amerikaanse moslimorganisaties hebben de handen inéén geslagen om de slachtoffers en nabestaanden van de elf Joodse slachtoffers, die vielen tijdens de aanslag op de Tree-of-Life synagoge in de Amerikaanse stad Pittsburgh, financieel te ondersteunen. Inmiddels is er al meer dan honderdvijftigduizend dollar binnengehaald.


Tarek El-Messidi (Bron: Youtube)

De organisaties vinden dat er geen plaats moet zijn voor dergelijk geweld en willen het kwade met het goede beantwoorden. De aanslag, gepleegd door anti-semiet Robert Bowers, vond plaats tijdens de ochtenddienst in de synagoge en trof voornamelijk oudere gelovigen.

"Toen ik het nieuws zag, dacht ik, dit had heel goed ook in een moskee of Hindu-tempel kunnen gebeuren", aldus de initiatiefnemer van de actie Tarek El-Messidi. "Ik werd er gewoon misselijk van. We willen een sterke boodschap van verbondenheid uitstralen."

Het streefbedrag van de actie was eerst vijfentwintigduizend dollar, maar op sommige momenten kwam er tweeduizend dollar per uur binnen en is er genoeg om de nabestaanden bij te staan met de kosten van de begrafenissen en ziekenhuisrekeningen van overige slachtoffers.

"Niemand zou zich onveilig moeten voelen in een gebedsruimte", vervolgt El-Messidi. "Het is verschrikkelijk te weten dat vooral het kwetsbare gedeelte van de gemeenschap zo getroffen is."