Laatste informatie Super Smash Bros. Ultimate bekendgemaakt

Nintendo heeft in een Nintendo Direct voor Super Smash Bros. Ultimate de laatste informatie gedeeld over de titel. De belangrijkste aankondigingen vind je hieronder terug.

Er zijn nog drie personages aangekondigd: Ken als Echo Fighter van Ryu uit Street Fighter, Incineroar uit Pokémon Sun en Moon en Piranha Plant uit Super Mario Bros. Deze laatste kun je verdienen door de game digitaal te kopen of met de fysieke versie de MyNintendo-punten te claimen. In de toekomst worden er ook nog vijf nieuwe fighters (met nieuwe levels en muziek) als downloadbare content toegevoegd. Een season pass is beschikbaar voor 24,99 euro. Individueel kost elk pakket (één fighter, één leven en muziek) 5,99 euro.

Ook is de Spirits Modus aangekondigd, een singleplayer-ervaring waarin je in gevechten 'spirits' kunt vrijspelen. Met deze spirits, die veel franchises vertegenwoordigen, kun je jouw fighters in deze modus sterker maken. Gevechten vinden plaats onder speciale thema's en met speciale effecten. Helaas keren de verzamelbare trophies niet terug in de game. Wel is er goed nieuws voor de fysieke verzamelaars onder ons: Nintendo brengt voor alle nieuwe personages een amiibo uit. Deze zijn niet allemaal beschikbaar vanaf launch, maar komen verspreid over een aantal maanden uit. Inkling, Ridley en Wolf lanceren samen met de game.

Een échte singleplayer-modus is er in de vorm van World of Light. Deze modus is compleet met een verhaallijn, boss fights en een wereldmap. Een uitgebreide Adventure Modus of Subspace, maar dan weer wat anders. De CGI-trailer met de eerste beelden van World of Light vind je hieronder.

De Nintendo Direct behandelde ook andere zaken als Assist Trophies, online modi, opties van de game en meer. De gehele Direct is hier terug te kijken. Super Smash Bros. Ultimate lanceert 7 december voor Nintendo Switch.