Jezus wijkt voor Godenzonen

De predikant van de Nieuwe Poort in Amsterdam heeft de vertelling van het kerstverhaal in de Thomaskerk op 12 december geschrapt. Reden is die andere religie die veel Amsterdammers in de ban houdt: het volgen van Ajax.

De godenzonen spelen op 12 december tegen Bayern München in de Champions League. Predikant Van Zwieten schrijft aan AT5 dat hij weet dat voetbal en Ajax 'een god op zichzelf zijn.' En hoewel de Arena stijf uitverkocht is, ziet Van Zwieten mogelijk de bui al hangen wat betreft de bezoekersaantallen bij het kerstverhaal. In ieder geval wil hij de voetballiefhebbers de kans niet ontnemen om ook de geboorte van Jezus nog eens mee te maken.

Daarom heeft hij besloten de dienst een week te verplaatsen naar 19 december.  Dat heeft twee voordelen: het kerstverhaal zit nu nóg dichter op de kerst, en 'de herdertjes lagen bij nachte' wordt nu tweemaal in één week gezongen. De vrienden van Van Zwieten moeten zich dan wel opnieuw aanmelden voor de bijeenkomst, zo laat de predikant weten. De Nieuwe Poort is overigens geen officiele kerk, maar een 'huis voor ontmoeting en inspiratie waarin iedereen welkom is.'

Jezus wijkt voor Godenzonen (Pro Shots / Erik Pasman)
Jezus wijkt voor Godenzonen (Pro Shots / Erik Pasman)