Old School Runescape op Android en iOS uitgebracht

Old School RuneScape is uitgekomen op mobile. De game is de eerste mainstream MMORPG geworden die van pc zijn weg naar smartphones heeft gevonden. Crossplay wordt ondersteund, zodat spelers zowel op pc als op mobiele platformen kunnen gamen.

De mobiele versie trok ruim een miljoen preorders. Daarnaast zijn er nog eens een miljoen mobiele gamers die Old School RuneScape al spelen op Android, na de ledenbèta- en softlancering deze zomer. Old School RuneScape is gratis te downloaden app, maar je kunt een abonnement afsluiten. Het lidmaatschap biedt spelers extra content, vaardigheden en missies.

Old School RuneScape bevat content die door de spelers in de game moet worden gestemd, voordat het ook daadwerkelijk live gaat. Onlangs aangekondigde content omvat een geheel nieuwe gebiedsuitbreiding - The Kebos Lowlands - die een mix van lage tot hoge levels, speurtochten, monsters en activiteiten naar de game brengt. Toekomstige voorgestelde content omvat een nieuwe vaardigheid - Warding - en een verloren Elvenstad, allemaal afhankelijk van hoe de spelers reageren en stemmen.

Old School RuneScape is de eerste van twee Jagex-titels op weg naar mobiele apparaten. De tweede game, RuneScape zelf, heeft momenteel zijn eigen ledenbeta op Android.